Geen categorie isolatie

Kies voor spouwmuur isolatie!

Het isoleren van uw spouwmuur

Wilt u voor relatief weinig geld uw woning energiezuiniger maken? Dan raden wij aan om uw spouwmuur te isoleren. Veel woning worden tegenwoordig voorzien van spouwmuurisolatie. De isolatie in de spouwmuren zorgt ervoor dat de warmte van binnen, niet goed meer kan ontsnappen. Het blijft hierdoor langer warm in huis en u hoeft daardoor minder gas te verbruiken. Wist u dat u wel 5 tot 11 m3 gas per vierkante meter per jaar bespaard? Wilt u meer te weten komen over het isoleren van een spouwmuur en de voordelen die het met zich meebrengt? Lees dan verder of neem contact op met een expert op het gebied van spouwmuurisolatie.

Hoe werkt het isoleren van de spouwmuur

Vroeger, toen spouwmuurisolatie nog de kinderschoenen stond, ontstonden er nogal eens vochtproblemen door het verkeerd aanbrengen van materialen. Gelukkig wordt er tegenwoordig gewerkt met betere isolatiematerialen en inblaastechnieken. Door deze materialen en technieken toe te passen, blijft de muur ‘ademen’. Schakelt u een vakbedrijf in voor het isoleren van uw spouwmuur? Dan kunt u het volgende verwachten. Men controleert eerst of de aanwezige spouwmuur geschikt is voor isolatie. Vervolgens maakt de vakman een klein gaatje van een paar m2 in de voeg. Het is een gaatje dat niet groter is dan een euromunt. Daarna blaast men de isolatie zorgvuldig onder lichte druk in de muur. Ze controleren dan of het isolatiemateriaal overal voldoende aanwezig is. De gaatjes worden vervolgens vakkundig gedicht. Deze werkzaamheden worden aan de buitenkant van uw huis uitgevoerd. Het overlast is hierdoor minimaal.

Verduurzamen met een geïsoleerde spouwmuur

Energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van de spouwmuur zijn erg belangrijk. U verduurzaamt uw woning en dat is beter voor het milieu. Daarom stimuleert de overheid en de gemeente het isoleren van spouwmuren met een eventuele subsidie. Dit maakt het isoleren van de spouwmuur nog aantrekkelijker. U bespaart namelijk op uw energierekening en kunt ook nog geld ontvangen van de gemeente of overheid. Dit maakt het een zeer rendabele investering. Vraag een vrijblijvende offerte aan bij een isolatiebedrijf en ontdek de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u behoefte aan meer informatie over het isoleren van de spouwmuur? Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Of wilt u meer te weten komen over een eventuele subsidie voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie? Neem dan contact op met isolatie expert bij u in de buurt. Zij informeren u graag over mogelijkheden en prijzen van spouwmuurisolatie.