Geen categorie

De voordelen van bouwen met metaal

Metaal als bouwmateriaal

Metaal wordt al sinds het begin van de twintigste eeuw veel gebruikt als bouwmateriaal. Het is robuust, veelzijdig en duurzaam. Het is ook relatief makkelijk te bewerken. Zorg dan wel voor de juiste metaalbewerkingsmachines. In dit blog leggen we uit wat de voordelen zijn van bouwen met metaal.

Metaal is niet duur

Er zijn veel verschillende soorten metaal. En de ene variant is duurder dan de andere. Een edelmetaal als goud of zilver is natuurlijk heel waardevol. Maar deze materialen worden doorgaans niet of nauwelijks gebruikt in de bouw. De metalen die we wel veel gebruiken zijn relatief goedkoop. Dit komt doordat het bewerken van metaal eenvoudig en snel kan door de geavanceerde metaalbewerkingsmachines.

Een duurzaam materiaal

Metaal vergaat of rot niet. Daardoor gaat metaal ontzettend lang mee. De draagkracht en integriteit van het bouwwerk blijven lang intact. Dat maakt metaal niet alleen duurzaam, maar ook nog eens veilig. Bovendien kunt u tweedehands metaal prima hergebruiken in een nieuw ontwerp.

Eenvoudig te bewerken

Metaal is een heel veelzijdig bouwmateriaal. Dit komt doordat het makkelijk te bewerken is. Met de juiste machine is metaal snel aan te passen aan de gewenste vorm en dikte. Ook is het mogelijk om metaal te buigen. Het materiaal blijft robuust en verliest niet aan stevigheid door het bewerken.

Prefabricatie mogelijk

Wilt u een metalen constructie gebruiken als basis voor uw bouwproject? Dan is het vaak mogelijk om het geraamte van metaal binnen een dag op te bouwen. Dit komt door de mogelijkheid tot prefabricatie. Hierbij wordt de constructie op een externe locatie voorbereid. Bij u op de bouwplaats hoeft het dan alleen nog in elkaar gezet te worden. Dit scheelt tijd en heeft als voordeel dat u het metaal niet op de bouwlocatie hoeft te bewaren.

Werkt u veel met metaal of juist niet? Neem contact met ons op en vertel ons waarom.