Geen categorie

Wat is het verschil tussen een dakopbouw en dakkapel?

Dakkapel

Verschil dakopbouw en dakkapel

Wilt u meer ruimte en meer lichtinval creëren op uw zolder? U kunt ervoor kiezen een dakopbouw of dakkapel te laten plaatsen. Vaak worden deze twee termen verward met elkaar. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een dakopbouw en een dakkapel? In dit artikel leggen we het u uit, zodat u een betere keuze kunt maken.

Dakopbouw

Een dakopbouw is de ideale oplossing om meer ruimte te creëren in uw woning. Er zijn verschillende mogelijkheden bij een dakopbouw. Zo kunt u ervoor kiezen een geheel nieuwe verdieping te laten plaatsen op een plat dak, of kunt u de nok van een schuin dak verhogen. Bovendien zijn er verschillende vormen om uit te kiezen: rechte muren, een schuindakvlak, een dakraam of een dakkapel. Bij het laten plaatsen van een dakopbouw heeft u altijd een vergunning nodig.

Dakkapel

Zoals u hierboven leest, kan een dakkapel dus onderdeel zijn van uw dakopbouw. U kunt er ook voor kiezen een dakkapel te laten plaatsen in uw bestaande dak, zonder eerst voor een dakopbouw te gaan. Vaak wordt hiervoor gekozen om de bovenste verdieping iets groter te maken en meer lichtinval te creëren. Een dakkapel kunt u laten plaatsen zonder een vergunning nodig te hebben, mits het aan bepaalde eisen voldoet. Zo mag de dakkapel niet te groot zijn en niet te dicht bij de muur van uw buren geplaatst worden.

De grootste verschillen

Het grootste verschil tussen een dakopbouw en dakkapel is dat er bij een dakopbouw een nieuwe verdieping wordt geplaatst op uw woning, waar er bij een dakkapel los van de dakkapel zelf niets wordt aangepast aan het uiterlijk van de woning. Bovendien heeft u bij het plaatsen van een dakkapel geen vergunning nodig, terwijl u deze wel nodig heeft bij het plaatsen van een dakopbouw.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het verbouwen van uw woning? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier op deze website. Wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk behandelen.